laan paa afbetaling

Lån penge på afbetaling

Vores anbefaling

Lån penge på afbetaling
Anbefalet
Gå til forhandler
Forhandler
Vurdering
Løbetid
Mindste pris / md
Lån penge på afbetaling
Variabel
Gå til forhandler
Lån penge på afbetaling
Variabel
Gå til forhandler
Lån penge på afbetaling
Variabel
Gå til forhandler
Hør mere i videoen herunder

 

Der findes flere løsninger, hvis man ønsker at foretage et køb på afbetaling. Du kan selvfølgelig vælge at foretage et decideret køb på afbetaling hos en webshop. Gør du det, er du dog begrænset til at vælge en webshop, der samarbejder med en afbetalingsudbyder.

Ønsker du derimod at have mere frihed til at handle hos enhver webshop, kan du optage et lån. Det at låne penge kan sagtens sidestilles med at foretage et køb på afbetaling. I begge tilfælde får du nemlig stillet en kredit til rådighed, som du skal afdrage på over en aftalt periode.

Hvorvidt man foretrækker det ene eller det andet, er en smagssag. Mange har det bedst med at købe på afbetaling via en udbyder som ViaBill eller Klarna. Andre mener derimod, at det giver bedre mening at optage et lån på afbetaling, da de dermed har frie hænder ift. at bruge pengene.

En afbetalingsordning er også et lån

Når du indgår en afbetalingsordning, er der i bund og grund tale om et lån. Som angivet herover, får du nemlig stillet en kredit til rådighed. Denne kredit er dog bundet op på, at du gennemfører en konkret ordre hos den webshop, du er i færd med at handle hos.

Efter at have indgået aftalen, skal du betale af i rater. Som regel falder hver rate til betaling den første hverdag i måneden. Derfor fungerer en sådan kreditaftale på samme vilkår, som et lån. I begge tilfælde får du en kredit, som du betaler af på over tid.

Derfor er det også vigtigt, at man tænker sig om, inden man skriver under på en sådan aftale. Gør man ikke det, er der nemlig en risiko for, at man får sat sig selv for dyrt. Til trods for, at det er tiltalende at kunne betale af over tid, skal man stadig finde plads til det i sin økonomi.

På trods af, at de to kredittyper minder en del om hinanden, er der mange, der er mere tilbøjelige til at foretage et køb på afbetaling, fremfor at låne penge på afbetaling. Det kan der være flere grunde til, men faktisk er det ikke altid den rette løsning, hvorfor begge muligheder bør overvejes.

Fordele ved lån kontra afbetalingsordning

Der er flere fordele forbundet med at optage et lån på afbetaling, fremfor at indgå en afdragsordning med en udbyder såsom Qliro. Derfor er det naturligvis også en mulighed, der er værd at overveje, hvis du har et ønske om at foretage et køb på kredit.

Selvfølgelig er det forskelligt fra person til person, hvad de foretrækker, men det ændrer dog ikke på, at der er faktuelle fordele forbundet med et lån. Disse fordele bør du inddrage i dine overvejelser, når du skal beslutte dig for, om du skal låne penge eller købe på delbetaling.

1. Ingen begrænsninger

Den primære fordel ved at optage et lån er, at du ikke er begrænset. Derimod kan du bruge pengene, som du har lyst. Når du låner penge, får du dem blot udbetalt til din konto. Herefter vil du kunne bruge dem til at foretage køb på lige fod med andre penge, du har på din konto.

Hvis du derimod vælger at foretage et køb på afbetaling, er pengene låst. Det vil sige, at pengene aldrig havner på din konto. Derimod oprettes der en kreditaftale, hvorefter det fulde ordrebeløb sendes til webshoppen. Derefter skal du blot betale af til kreditudbyderen hver måned.

Har du et ønske om at få mere frihed i forhold til, hvordan du kan bruge dine penge, er det rette at gøre at optage et lån. Inden du kaster dig ud i det, er det dog vigtigt, at du undersøger markedet. Det er nemlig ikke alle udbydere af såkaldte forbrugslån, der er lige billige.

2. Større beløb

Når du låner penge, vil du også kunne få fingrene i et større beløb. Som regel er afbetalingsordninger ikke blot begrænse til én konkret ordre, men også i forhold til beløbsstørrelsen. Det er nemlig ikke alle udbydere, der tilbyder, at du kan afdrage et stort beløb.

Hvis du vil være sikker på, at det ikke bliver et problem, vil du derfor være bedre stillet med et lån. Hos enkelte udbydere er det muligt at optage forbrugslån på op til 500.000 kroner. Det er dog de færreste, der finder det nødvendigt at optage lån i denne størrelsesorden.

I tilfælde af, at du ønsker at låne penge til at foretage flere køb, kan et lån dog være en udmærket løsning. Her vil du nemlig undgå at skulle indgå flere kreditaftaler, hvorfor du kun skal betale renter ét sted. Det vil i nogle tilfælde kunne spare dig penge.

3. Lang løbetid

Det er også vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke er alle kreditudbydere, der tilbyder en lang løbetid. Hvis du har planer om at betale af over lang tid, vil en afbetalingsordning derfor ikke være en god løsning. Her vil du ofte være begrænset til maksimalt 24 måneder.

Hos ViaBill kan du ofte få lov til at sprede betalingen ud på 24 måneder, hvilket også gør sig gældende for Klarna. Kigger du derimod på en løsning som Anyday, vil du ikke kunne få en lige så lang løbetid. Her er du nemlig forpligtet til at betale af over fire måneder.

Såfremt du har et ønske om at betale af over mere end 24 måneder, vil du stort set altid være tvunget til at vælge et lån. Der er nemlig kun få udbydere af afdragsordninger, der kan tilbyde dig dette. Derfor er det også værd at have med i dine overvejelser, når du skal vælge.

Hold øje med ÅOP, hvis du låner penge

Har du besluttet dig for, at du vil låne penge på afbetaling? Hvis ja, så er der mange ting, du skal holde øje med. Det vil sige, at du ikke blot kan vælge en vilkårlig udbyder. Derimod er det vigtigt, at du vælger med omhu, da du ellers risikerer at acceptere et lån, der er alt for dyrt.

Inden du beslutter dig for, hvor du skal låne penge, skal du derfor lave en grundig sammenligning. Det er dog ikke let at gøre dette – og slet ikke, hvis du forsøger at sammenligne lån med forskellige løbetider. Heldigvis er der dog én ting, der gør det en tand lettere at klare sammenligningen.

Når du skal finde ud af, hvad et lån koster, kan du nemlig kigge på dets ÅOP. Det er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent, der er et tal, der dækker over den samlede årlige udgift ved lånet opgjort som en procentdel af lånebeløbet. Derfor tages der højde for alle udgifter ved lånet.

Ikke nok at holde øje med renten

Rigtig mange tror, at det er nok at holde øje med renten, når de skal låne penge. Til trods for, at det som regel er den største udgift, er det dog ikke den eneste. Netop derfor er det vigtigt, at du ikke blot holder øje med renten, men ligeledes er opmærksom på øvrige udgifter ved lånet.

I stedet for at forsøge at regne alle udgifter sammen, er det dog lettest, at du blot holder øje med lånets ÅOP. På denne måde slipper du nemlig for at regne på det selv. Ydermere sikrer du også, at du ikke ender med at regne forkert, men derimod har et klart overblik over lånets udgifter.

En stor del af dem, der blot vælger ud fra renten, ender med at vælge forkert. Derfor er det vigtigt, at man afholder sig fra at gøre dette, selvom det kan virke som den nemme løsning. Uanset om du skal låne en stor eller lille sum penge, er det derfor ÅOP’en, der skal vælges ud fra.

Gør dig tanker om løbetiden

Når du låner penge på afbetaling, er det vigtigt, at du holder øje med løbetiden. Selvom det er muligt at optage et lån med lang løbetid, er det ikke alle, der byder på dette. Når du skal vælge mellem de mange låneprodukter, er det derfor noget, du skal holde et vågent øje med.

At der er mange muligheder, når det kommer til løbetiden, er dog kun en fordel. Det sikrer nemlig, at du kan finde en løbetid, der passer til dig og din økonomi. Ønsker du at undgå at skulle afdrage med en stor sum penge hver måned, skal du blot vælge et lån med en længere løbetid.

Ønsker du derimod at afvikle din gæld hurtigst muligt, skal du blot vælge et lån med en kort løbetid. Dette vidner også om, at det er noget, der har stor betydning for dit valg af lån. Som følge af dette, er det vigtigt, at du ikke blot vælger et vilkårligt lån.

Du kan her se en større oversigt over forskellige typer af lån på kviklanet.dk

Længere løbetid kan øge omkostningerne

Til trods for, at det kan virke som en fordel at have et lån med en lang løbetid, er det ikke altid tilfældet. Når du spreder din betaling over længere tid, vil det typisk være dyrere. Det skyldes, at de renter og gebyrer, der er forbundet med det konkrete lån, skal betales i en længere periode.

Derfor er du nødt til at overveje, om det er de yderligere udgifter værd. Her adskiller folk sig fra hinanden, da mange mener, at det er tilfældet. Andre vil helst undgå at betale for mange penge for at optage et lån. Det betyder, at man er nødt til at vælge et lån med en kortere løbetid.

I sidste ende er det dog op til dig selv at finde ud af, om du ønsker at allokere penge til dette formål. Det bør dog nævnes, at det ikke er altid, at det er dyrere at vælge et lån med en længere løbetid. Netop derfor skal du sørge for at sammenligne lån ud fra ÅOP.

Kan alle optage lån på afbetaling?

Hvis du skal optage et lån, er der en række krav, du skal leve op til. De konkrete krav varierer fra udbyder til udbyder, men der er dog en række krav, der går igen hos de fleste udbydere. Lever du ikke op til disse krav, vil du kunne forvente at blive afvist med det samme.

1. Alder

Det er et krav, at du er myndig, hvis du skal låne penge. Derfor vil du reelt set kunne foretage køb på kredit eller optage lån, når du er fylder 18 år. På trods af dette, er det dog ikke alle udbydere, der vil acceptere dig som låntager, hvis du er 18 år. Derimod skal du ofte være mindst 20 år.

Aldersgrænsen varierer meget fra udbyder til udbyder. Enkelte udbydere kræver f.eks., at du er mindst 25 år, hvis du vil låne penge hos dem. Det handler ganske enkelt om, at udbyderne vurderer, at risikoen er større, hvis man låner penge ud til unge.

2. Dansk statsborger og bopæl

Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at låne penge, er det et krav, at du er dansk statsborger og har en dansk bopæl. Kan du ikke dokumentere, at du har begge dele, vil du blive afvist med det samme, uanset om du vil optage et stort eller lille lån.

I de fleste tilfælde skal man kunne dokumentere dette via underskrift med NemID eller MitID. Det vil sige, at det også er et krav, at du har en af delene, hvis du skal låne penge. Det er et krav, at du har dette hos alle udbydere, da du kun kan få NemID og MitID, hvis du er dansk statsborger.

3. RKI eller Debitor Registret

I og med, at låneudbyderne er afhængige af, at de får deres penge igen, sørger de naturligvis for at sikre sig selv og deres penge bedst muligt. Det gør de ved at udelukke de personer, der vurderes at være for risikable at udstede et lån til.

Derfor er det også et krav, at du ikke er registreret i hverken RKI og Debitor Registret. Det er databaser over dårlige betalere, der har gæld til andre aktører. Hvis du er registreret i en eller begge databaser, er det helt udelukket, at du kan få lov til at optage et lån på nettet.

  • Hvad er fordelene ved lån kontra afbetalingsordning?

    Der er flere fordele forbundet med at optage et lån på afbetaling, fremfor at indgå en afdragsordning med en udbyder. Du har mere fleksibilitet og kan vælge frit at handle hos den forhandler du ønsker. Ved en afdragsordning kræver det forhandleren har indgået en ordning direkte med udbyderen.

  • Hvor meget kan jeg låne?

    Hos enkelte udbydere er det muligt at optage forbrugslån på op til 500.000 kroner. Det er dog de færreste, der finder det nødvendigt at optage lån i denne størrelsesorden.