mand i en sovesofa

Sovesofa på afbetaling

Køb af møbler kan være besværligt. Som regel er det nemlig dyrt, og ikke alle har nemt ved at finde flere tusinde kroner i budgettet. Dette er også gældende for sovesofaer, der ofte koster adskillige tusinde kroner, hvis man ikke ønsker at gå på kompromis med kvalitet og komfort.

Vores anbefaling

Ilva-logo
E-mærket
Gå til forhandler
Forhandler
Vurdering
Løbetid
Mindste pris / md
Ilva-logo
Variabel
Gå til forhandler
Myhome-logo
Variabel
Gå til forhandler
Sofa-logo
Variabel
Gå til forhandler
Moblernord-logo
Variabel
Gå til forhandler
Dinseng-logo
Variabel
Gå til forhandler
Bahne-logo
Variabel
Gå til forhandler
Es-furniture-logo
Variabel
Gå til forhandler
ByDahlLiving-logo
Variabel
Gå til forhandler
moebler-logo
Variabel
Gå til forhandler
Homeshop-logo
Variabel
Gå til forhandler
XL-moebler-logo
Variabel
Gå til forhandler
Hør mere i videoen herunder

Sovesofa på afbetaling

Heldigvis er det ikke et krav, at man betaler den fulde pris med det samme. Der er nemlig rig mulighed for at købe sin sovesofa på afbetaling. Dermed kan møblet købes og leveres med det samme, mens betalingen bliver klaret over tid.

Hvorfor købe en sovesofa på afbetaling?

Der er adskillige fordele forbundet med at købe en sovesofa på delbetaling. Derfor er det også blevet mere populært, i takt med, at flere har fået øjnene op for det. Ydermere har en stigende efterspørgsel også resulteret i, at en sådan kreditmulighed i dag udbydes af mange forhandlere.

Derfor er der ingen grund til at være bekymret for, at du er tvunget til at gå på kompromis med dit valg af sovesofa, hvis du vil købe på kredit. Selvom du har besluttet at købe på delbetaling, vil dine muligheder være stort set de samme.

Ikke alle er dog indforstået med, hvorfor det ofte kan betale sig at købe på afbetaling. I sidste ende er det naturligvis en personlig vurdering, men det bør nævnes, at der er talrige fordele forbundet med at købe en sovesofa på delbetaling.

Undgå at gå på kompromis

Der er adskillige fordele forbundet med at købe en sovesofa på afbetaling. Den primære fordel er, at du ikke er tvunget til at gå på kompromis. Sovesofaer kan være dyre, og er dit budget begrænset, vil dine valgmuligheder derfor også være det.

Beslutter du dig for at betale af over tid, er du dog ikke begrænset i samme omfang. Det er nemlig betydeligt lettere at finde plads til en månedlig betaling på f.eks. 300 kr., end en engangsbetaling på 12.000 kr.

Vil du være sikker på, at du ikke er tvunget til gå på kompromis, når du vælger sovesofa? I så fald bør du overveje at købe den på kredit. Da du kan betale af over tid, kan du nemlig hæve budgettet markant, uden at det har den store indflydelse på din økonomi.

Slip for at vente

I stedet for at vente med at købe en ny sovesofa, indtil du har skrabet penge sammen, kan du slå til nu. Det er selvfølgelig en betydelig fordel, hvis det er vigtigt, at du får fingrene i en ny sovesofa hurtigst muligt.

Er din nuværende sovesofa gået i stykker? Eller har du brug for en sovesofa til overnattende gæster hurtigst muligt? I så fald kan afbetaling være løsningen. Her får du nemlig leveret din nye sofa med det samme, men betalingen klarer du derimod over tid.

Rigtig mange beslutter sig for at købe en sovesofa – og andre møbler – på afbetaling af denne årsag. De har enten brug for eller et ønske om, at det nyindkøbte møbel leveres med det samme, men betalingen har de ikke et problem med at udskyde.

Tilpas til din økonomi

I dag findes der mange udbydere af afbetalingsløsninger på det danske marked. Fælles for de fleste af dem er, at de giver kunderne mulighed for at sammensætte deres kreditaftale selv. Det betyder, at man har mulighed for at tilpasse den til sin økonomi.

Foretrækker du eksempelvis, at betalingen er klaret hurtigst muligt, kan du eksempelvis afdrage over seks måneder. Ser du derimod hellere, at den månedlige ydelse er lav, kan du strække betalingen over en længere periode.

Ikke alle udbydere tilbyder dog denne mulighed, hvilket du bør være opmærksom på. Hovedparten af udbyderne på det danske marked, tilbyder aftale, der løber over 6 til 36 måneder. Dermed er der rig mulighed for at finde en aftale, der harmonerer med din økonomi.

Overvej også et fakturakøb

Afbetaling er ikke den eneste kreditmulighed, du har, hvis du vil købe en ny sovesofa. Mange forhandlere tilbyder også, at du kan købe sovesofaen på faktura. Det betyder, at du får en længere betalingsfrist, men at det samlede beløb fortsat skal betales på én gang.

Denne løsning kan være ideel for mange, men er særligt populær hos dem, der blot ønsker at udskyde betalingen til lønningsdag. Har du først penge til at betale for din sovesofa, når du får løn, men er du stødt på et godt tilbud, kan dette derfor være en god løsning.

Det varierer meget fra person til person, hvad de foretrækker. De fleste foretrækker afbetaling, men der er også mange, der ser fakturakøb som den bedste løsning. Inden du gennemfører dit køb, bør du derfor have begge løsninger med i dine overvejelser.

Kan alle købe sovesofa på afbetaling?

Overvejer du at købe en sovesofa på afbetaling, er det vigtigt at understrege, at det ikke kan lade sig gøre for alle. Hvis du skal købe en sovesofa – eller et hvilket som helst andet møbel – på afbetaling, kræver det, at du kan blive kreditgodkendt.

Udbyderne af afbetalingsløsninger har hver deres kreditvurderingsproces, hvorfor det er meget forskelligt, hvad de stiller af krav. Fælles for dem alle er dog, at du ikke må være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret.

Ydermere er det også meget udbredt, at du skal være fyldt 21 år eller 23 år. Ligeledes er det et kriterium, at du kan dokumentere en indkomst, der giver kreditgiver sikkerhed for, at du har råd til at betale af.

Ofte stillede spørgsmål:

  • Hvor kan man købe sovesofa på afbetaling?

    Der er rigtig mange forhandlere, der tilbyder, at du kan købe sovesofa på afbetaling. Det gør sig bl.a. gældende for Sofa.dk, Møblér, XL Møbler m.fl. Derfor har du rig mulighed for at købe en sovesofa på kredit.

  • Hvad koster det at købe sovesofa på kredit?

    Det er naturligvis ikke gratis at købe en sovesofa på kredit. Omvendt er det dog sjældent, at det er dyrt. Der findes nemlig adskillige udbydere, der tilbyder rentefri afbetaling. Når du vælger udbyder, er det vigtigt at holde øje med aftalens ÅOP.